donderdag 14 februari 2013

Valentijn Scone


Een recept voor Valentijnsdag
of gewoon altijd lekker :-)


Ingrediƫnten voor deeg:
3 Cups Bloem
1/4 Cup en 2 Etlp Suiker
3 Thlp Bakpoeder
1/4 Thlp Zout
135 Gram Boter (koud)
1 Cup Melk (begin met 3/4 cup)
1 1/2 Cup Blauwe bessen
En als laatste 1 ei.

1. Zet de oven aan op 205 graden.
2. Mix de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar heen in een kom.
3. Leg dan je bakpapier op de bakplaat.
 4. Snij de "koude" boter in kleine stukjes.
(Is het warm en smelt je boter snel zet het dan nog even terug in de koelkast voor dat je het gebruikt.)

5. Voeg je boter toe aan je bloem en met je vingertoppen de boter tussen het bloem mengen tot je een soort van kruimelige bloem krijgt. (zie foto)
6. Voeg de ei toe en mix dit in het deeg.
7. Doe wat bloem op je aanrecht en kneed het deeg nog even goed door.
(Voeg eventueel nog melk of bloem toe)
8. Maak je blauwebessen schoon en zorg dat ze goed koud zijn.
9. Druk je deeg plat en leg je blauwe bessen er op, druk ze voorzichtig aan.
10. Kneed nu voorzichtig het deeg zo dat je blauwe bessen er goed in zitten, leg er daarna een bakpapier op en rol het deeg plat met een deegroller.
11. Met een koekjesuitsteker kan je de vorm uitstekken die je zelf wilt.
(Heb je geen koekjesuitsteker, gewoon met een mes driehoekjes maken.)
12. Leg ze op de bakplaat, mix wat melk en een ei en met een kwastje de scones bestrijken.
(Eventueel nog wat suiker er overheen sprinkelen)
13. Doe ze nu in de oven voor z'n 17 a 22 minuten ligt aan de grote.
(testen of ze goed zijn: met een sateprikker in het midden als de prikker er droog uitkomt is hij gaar)
Ze zijn lekker zo wel warm als koud.

 IngrediĆ«nten voor glazuur:
1/2 Cup Poedersuiker
2 Thlp Citroen Aroma
Water

Mix alles bij elkaar en voeg beetje bij beetje wat water toe.
Foto 2 is ongeveer de dikte die je moet hebben.

Het eindresultaat voor Valentijnsdag

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen